Gastronomiske oplevelser
Den spændende blanding af forskellige stammer og kulturer kulminerer i gastronomiske oplevelser, der er mindst lige så spændende og unikke som stammerne, som har kreeret dem. Kan man andet end at være vild med de rå, enkle og evigt friske ingredienser og råvarer som bambusskud, lokale urter og grøntsager? Altid helt friske og knasende grønne plukket fra haven! Og så er Indien også hjemstavnen for den næststærkeste chili i verden: Bhoot eller Ghost chilien! Der er desuden mange kødspisere og sennepsolie er vores valg af fedtstof.
Assamisk Pitha
Assam er porten til det nordøstlige Indien, hvor du med garanti, kan nyde fornøjelsen af at sætte tænderne i den traditionelle risbaserede pandekage eller ‘pitha’, som lokale kalder den.

Tripuri Chikhvi
Tripura byder helt sikkert på ‘Chikhvi’, en ret lavet med bambusskud og skiveskåret svinekød, stegt i wok og serveret med ris.

Den assamiske fisk, Tenga
Den assamiske ‘Fish Tenga’ (sur fisk) er en typisk traditionel ret at finde på frokostbordet. Den går glimrende sammen med lidt grøn chlli. Rettens syrlighed kommer fra ‘Ou tenga’, også kaldet elefantæblet.

Khasi Jadoh
Du kan ikke forlade Meghalaya uden at have prøvet Khasi-delikatessen – en lækker simreret med svinekød og ris. Det er ‘Jadoh’!

Dampet fisk
Nordøstinderne er vilde med den simple, uspolerede smag og af samme grund byder regionen på masser af dampet sund mad som fiskeanretningen her. Frisk fra dammen eller åen.

Mizo røget svinekød
Besøg Mizoram hvor hovedretten, Vawksa Rep, med garanti vil snige sig ind på din tallerken. En ret med krydret, røget svinekød, chili og friske bladgrøntsager.

Naga røget svinekød
Det røgede svinekød fra Nagaland er knasende sprødt udenpå og saftigt indeni.

Bhut Jolokiaen (Ghost chilly)
Måske du allerede har stiftet bekendtskab med den her lille, superhotte fyr? Bhut Jolokiaen, ghost jolokiya eller bare chili på dansk er den næststærkeste chili i hele verden! På scoville skalaen scorer den 1.041.427 SHU – det vil sige 400 gange varmere end Tabasco sauce. En chili fra øverste hylde, som den gode Chili Klaus ville sige.
— Chilien er desuden ret almindelig i Assam, hvor Zaman er fra!
